ΣΔΕ ΔΕΛΤΑ Ανακοινώσεις,Δράσεις Δράση για τα έμφυλα δικαιώματα με το κέντρο «ΔΙΟΤΙΜΑ»

Δράση για τα έμφυλα δικαιώματα με το κέντρο «ΔΙΟΤΙΜΑ»

Την Τετάρτη στις 5 Απριλίου, το ΣΔΕ Δέλτα φιλοξένησε τις εκπροσώπους Μυρτώ Προδρομίδου, κοινωνική λειτουργό και Ματίνα Σιώμου, Ψυχολόγο, από το κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα, «Διοτίμα». Αντικείμενο της δράσης ήταν η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση των εκπαιδευομένων από όλους τους κύκλους φοίτησης πάνω στις θεματικές: «έμφυλα δικαιώματα και ισότητα φύλων, ζητήματα βίας κατά των γυναικών, ενδοοικογενειακή βία και γυναικοκτονίες».
Συγκεκριμένα, η δράση περιελάμβανε δύο μέρη: στο πρώτο μέρος οι δύο εκπρόσωποι της οργάνωσης παρουσίασαν τις παραπάνω θεματικές ενημερώνοντας παράλληλα για τις υποστηρικτικές δομές της οργάνωσης, ενώ προέβαλαν ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό από πρόσφατες , ενημερωτικές καμπάνιες για τα ζητήματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Στο δεύτερο μέρος της δράσης ακολούθησε συζήτηση των συμμετεχόντων (εκπαιδευόμενες /οι και εκπαιδευτικό προσωπικό) με τις προσκεκλημένες ειδικούς από την οργάνωση «Διοτίμα». Στο τέλος μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό με χρηστικές πληροφορίες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της «Διοτίμα» σε περίπτωση ανάγκης.
Σκοποί της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων (γυναικών και ανδρών) για τα ζητήματα ισότητας και έμφυλης βίας, η ενδυνάμωση – ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους , η απόκτηση σύγχρονων γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική τους ένταξη και ανέλιξη.

Περισσότερες φωτογραφίες στη δημοσίευση στο facebook.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *